inapoi la cumparaturi vezi cosul
Termeni si conditii

Bine ai venit in magazinul online copilulverde.ro! Te rugam sa citesti cu atentie termenii si conditiile de mai jos, inainte de a utiliza sau obtine orice servicii, informatii sau materiale prin intermediul acestui site.

1. Definitii

Site – www.copilulverde.ro

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul www.copilulverde.ro.

Client – orice persoana fizica  sau juridica ce efectueaza o Comanda prin intermediul Site-ului.

Produse si Servicii - orice produs (fizic sau digital) sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda - un document electronic ce reprezinta forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona Produse si/sau Servicii de pe Site si sa faca plata acestora.

Contract - o Comanda confirmata prin email de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si/sau Serviciile sale iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca prin Curier (Produse fizice – de exemplu carti, CD-uri) sau prin posta electronica (Produse digitale – de exemplu eBooks, brosuri PDF, inregistrari mp3) si sa faca plata acestor Produse si Servicii, conform conditiile prezentate pe Site.

Curier – orice persoana fizica sau juridica care presteaza servicii de curierat rapid, prin intermediul careia Produsele comandate vor fi livrate Clientului.

Vanzator – societatea Copilul Verde SRL., care detine si administreaza Site-ul, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 34746472, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J23/2332/2015, cu capital social 200 de lei si sediul in Corbeanca, judetul Ilfov. Date de contact pentru Comenzi: comenzi@copilulverde.ro, 0726.179.537.

Navigarea pe site-ul copilulverde.ro urmata de o Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client. O Comanda efectuata pe Site si confirmata prin email de catre Vanzator reprezinta un contract electronic intre Client si Vanzator.

Datele prezente pe Site (continut, prezentari, produse, promotii, termeni, conditii) pot fi actualizate oricand, fara niciun fel de notificare prealabila insa in cazul unei divergente sau neintelegeri intre Vanzator si Client, se vor aplica cu strictete Termenii si conditiile valabile la momentul efecturarii Comenzii.

2. Drepturile de autor  

Continutul Site-ului copilulverde.ro (imagini, texte, elemente de web design, scripturi, structura, filme de prezentare), sunt proprietatea Copilul Verde SRL. Continutul Site-ului se afla sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe si a legilor privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul copilulverde.ro a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Logo-urile, denumirea, sloganul, simbolul copilul-mar sunt marci inregistrate. Orice încercare de a copia, reproduce, republica, transfera date, afişa, distribui, vinde sau modifica din continutul, datele, informatiile si materialele gasite pe Site este strict interzisa fara acordul scris al unui reprezentant al Copilul Verde. Articolele Site-ului pot fi distribuite in retelele social media fara a fi necesar un acord scris, cu conditia specificarii sursei si nealterarii imaginilor sau textului. De asemenea, Site-ul poate oferi anumitor Clienti sau Utilizatori, printr-un acord in scris, la cererea acestora, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al Site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul specificat, pe o perioada stabilita de comun acord. Parerile exprimate ca citate pe cuprinsul materialelor care sunt publicate in sectiunile de articole/blog, sunt asumate in intregime de autorii respectivelor citate si nu implica responsabilitea solidara a Copilul Verde. Link-urile catre alte site-uri sunt oferite pur informativ iar Site-ul nu isi asuma nicio responsabilitate pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile comercializate prin aceste site-uri.

3. Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal si securitatea acestora

Site-ul este inregistrat ca operator la Autoritatea Nationala de Supraveghere a prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 2447 pentru folosirea datelor pe teritoriul Romaniei. Site-ul se obliga sa respecte drepturile tuturor Utilizatorilor si Clientilor, in conformitate cu prevederile Legii 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si sa prelucreze in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Clienti. Datele vor fi dezvaluite doar in caz de ancheta, autoritatilor competente.

Completarea de catre Client a formularelor de Comanda de Site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a Site-ului si cu utilizarea si prelucrarea de catre Site. Categoriile de date personale prelucrate in cazul Clientilor sunt: numele si prenumele, numarul de telefon, adresa de facturare si livrare, adresa de e-mail si codul de inregistrare fiscala in cazul Clientilor persoane juridice. In cazul produselor personalizate, alte date prelucrate vor fi numele si prenumele persoanelor pentru care se face personalizarea sau alte date, conform descrierilor de la pagina de prezentare a Produsului respectiv. Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor. In cazul Utilizatorilor nu sunt prelucrate niciun fel de date, accesul pe Site nefiind conditionat de un cont de utilizator.

Atunci cand un Client isi completeaza datele pe Site, el va primi comunicari comerciale din partea Site-ului doar in masura in care si-a dat acordul expres, bifand optiunea referitoare la newsletter. La cererea scrisa a Clientului, transmisa prin email la adresa admin@copilulverde.ro, Site-ul se obliga ca in termen de 15 zile sa actualizeze, sa stearga sau sa informeze Clientul asupra datelor cu caracter personal.

Site-ul NU solicita Clientilor sai, prin niciun mijloc de comunicare, informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Clientul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale iar Site-ul nu poate fi raspunzator pentru niciun prejudiciu.

In cazul in care Clientul isi modifica datele (precum adresa sau numarul de telefon) dupa plasarea Comenzii, are obligatia de a informa de urgenta Site-ul. In cazul in care Comanda a fost deja expediata sau Clientul nu a informat la timp Site-ul referitor la aceste schimbari, costul redirectionarii si livrarii la o alta adresa va fi suportat de catre Client. De asemenea, Clientul va fi raspunzator pentru eventualele intarzieri in livrare sau alte erori, precum personalizarea cu nume gresite, furnizate astfel de care Client. In acest caz, costul refacerii personalizarii si reepedierii comenzii va fi suportat de Client.

4. Inregistrarea ca Utilizator

In curand va exista posibilitatea deschiderii unui cont pe Site. Este obligatoriu ca Utilizatorul sa foloseasca o adresa de e-mail valida. Site-ul poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca adresa de email este falsa, ca informatiile furnizate sunt neconforme cu realitatea sau daca exista suspiciunea ca acel Client are o identitate falsa si intentioneaza sa nu accepte livrarea Comenzilor.

5. Comanda

Pentru a activa serviciul Comanda, Utilizatorul trebuie sa aleaga Produsele dorite apoi sa completeze cu atentie si acuratete datele necesare facturarii si livrarii.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori precum intarzieri in livrari, personalizari gresite, cu alte nume etc. In acest context, toate taxele de refacere a personalizarii sau transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea Comenzii (apasarea butonului Trimite Comanda), Clientul se declara de acord ca un reprezentant al Site-ului sa il contacteze prin orice mijloc disponibil convenit de catre Parti (e-mail sau telefon) pentru confirmarea Comenzii sau a numelui ce va fi folosit pentru personalizari. Daca datele au fost completate corect, Site-ul va trimite instant un email de confirmare a primirii Comenzii. De asemenea, Site-ul va trimite un email de confirmare a expedierii Produselor. Contractul dintre Client si Site este incheiat complet prin trimiterea de catre Site a emailului care anunta expedierea catre Client si prin primirea de catre Client a coletului expediat si achitarea Produselor/Serviciilor.

Clientul are optiunea ca timp de 30 de minute dupa plasarea unei Comenzi sa renunte la Comanda. Astfel, daca Clientul a plasat o Comanda din greseala sau s-a razgandit, Comanda se poate anula in 30 de minute dupa plasarea ei. In cazul platilor facute cu cardul, suma de plata finala se va retrage din contul Clientului doar la finalul celor 30 de minute. Clientul primeste instant un email de confirmare cu toate datele Comenzii, in momentul in care a apasat butonul Trimite Comanda. Prin acest email, Clientul este rugat sa verifice corectitudinea datelor si a cosului de cumparaturi. Este important ca adresa de email furnizata de catre Client in formularul de comanda sa fie valida si sa fie verificata in mod constant. De asemenea, Clientul trebuie sa verifice inclusiv mesajele primite in folderul Spam, unde aceste mesaje ar putea ajunge dintr-o eroare.

Site-ul are dreptul de a refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, in urmatoarele cazuri:

  • tranzactie online esuata sau suspecta;
  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului/a tranzactiei;
  • date incomplete ori incorecte ale Clientului;
  • comenzi anterioare neonorate de catre Client (livrari esuate prin neacceptarea livrarii sau retururi de rea credinta)

In cazul in care un Produs sau Serviciu comandat de catre Client nu mai poate fi livrat de catre Site, Site-ul va informa Clientul asupra acestui fapt si nu va factura acel Produs, aflandu-se in imposibilitatea de expediere. In cazul in care Produsul sau Serviciul a fost achitat anticipat livrarii, Site-ul va returna suma incasata in termen de maxim 7 zile de la confirmarea platii.

6. Pretul

Pretul final platit de Client este in RON (lei) si este format din pretul produsului + cheltuielile de livrare aferente. Preturile de livrare sunt detaliate pe Site. Pretul afisat in dreptul produselor este final si nu se va mai adauga TVA. Firma Copilul Verde nu este platitoare de TVA.

7. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Site-ul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Factura va fi transmisa prin email. Conform dispozitiilor legale, in Uniunea Europeana factura electronica este valida si nu mai este necesara tiparirea sau stampilarea ei. Plata se poate face momentan doar ramburs sau prin transfer bancar.

8. Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de Produs si este afisata clar in pagina de prezentare a Produsului precum si in e-mailul de confirmare a Comenzii. In cazul Produselor personalizate, livrarea va depinde de termenul de executie. Executia va incepe in momentul in care Site-ul intra in posesia datelor corecte (de ex. numele corect pentru personalizare) si nu neaparat din momentul plasarii Comenzii.

Produsele se livreaza exclusiv prin curier rapid, pe tot teritoriul Romaniei, fara taxe suplimentare in cazul localitatilor rurale. Pentru localitatile din judetul Ilfov se aplica tariful corespunzator localitatii Bucuresti. Taxele de livrare vor fi incluse pe factura si vor fi platite impreuna cu pretul Produsului/Produselor. In cazul in care Site-ul modifica taxele de livrare, Comenzile primite inainte de aceasta modificare vor fi onorate cu tarifele de livrare existente in momentul plasarii Comenzii.

In cazul in care produsele sunt indisponibile din diverse motive, Site-ul va informa Clientul despre indisponibilitate iar sumele pe care eventual acesta le-a achitat in avans (onine) vor fi rambursate in termen de 7 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, refacand/modificand astfel Comanda initiala, iar Site-ul va livra Produsele conform Comenzii refacute.

Pentru produsele care nu se afla in stoc, Site-ul nu va livra produse cu calitati si continut similar decat cu acordul scris al Clientului.

In cazul Comenzilor multiple la care Site-ul nu isi poate respecta termenul de livrare si la care livrarea ar depasi cu mai mult de 3 zile termenul prevazut, Site-ul va livra comanda partiala cat mai repede posibil, urmand sa livreze restul Produselor intr-un nou colet, pentru care va suporta toate costurile de livrare adiacente.

La solicitarea Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale (de exemplu carte de identitate). In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi livrata la adresa precizata doar unei persoane delegate, cu varsta mai mare de 18 ani, si doar in cazul stabilirii acestui lucru de comun acord, telefonic. In cazul livrarii la locul de munca (serviciu) al Clientului, cand Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva (cladire cu acces limitat pe baza de card, zone de securitate etc.), Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda (la Receptia cladirii, coborand la Secretariat, delegand un alt angajat).

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in ziua livrarii pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si a conveni asupra orei. Clientul nu va putea solicita altfel de confirmari decat cele specificate pe Site (email de confirmare a expedierii, telefon din partea Curierului). Clientul nu va primi SMS-uri din partea Curierului si nici telefoane din partea Site-ului.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar stabilit cu Curierul, in caz contrar acesta va suporta taxa de transport datorata unei noi livrari sau redirectionari la alta adresa. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului. In emailul de confirmare a expedierii produselor, Site-ul pune la dispozitia clientului informatii precum nr. AWB, firma de curierat, data estimata a livrarii precum si adresa web la care Clientul isi poate urmari singur traseul coletului, precum si numerele de telefon si adresa de email a Curierului, unde firma de curierat poate fi contactata pentru orice probleme de livrare, cum ar fi intarzierile sau lipsa prezentei Clientului de la adresa specificata pentru livrare.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Site in momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

9. Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier in momentul livrarii produselor comandate. Deasemenea, Clientul va verifica pe loc daca coletul contine toate Produsele comandate, daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in scris, cu semnatura, pe bonul de livrare (AWB), pentru a putea fi luate in considerare. In cazul in care, dintr-o eroare, continutul coletului este diferit de Comanda efectuata pe Site, Clientul va returna pe loc coletul Curierului si il va notifica prin email la adresa comenzi@copilulverde.ro iar taxele de retur vor fi suportate de Site. In acest caz, Site-ul va retrimite comanda, conform comenzii, in termen de 5 zile lucratoare, cu transport gratuit.  Atentie! Prin semnarea bonului de livrare, Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor comandate.

10. Produsele digitale (ebooks)

Produsele digitale (eBook, mp3) se transmit doar in format electronic (pe adresa de e-mail specificata in Comanda). Acestea nu se prezinta sub forma unor produse fizice, care sa fie livrate Clientului in colet – Clientul va primi un link sau mai multe pentru descarcarea online a fisierelelor PDF, mobi sau mp3 selectate. Plata pentru Produsele digitale se va putea face in curand exclusiv online (card sau paypal), plata ramburs nefiind posibila. In cazul Produselor digitale oferite gratuit, Site-ul va transmite in cateva zile de la primirea Comenzii linkul de unde acestea pot fi descarcate. Este datoria Clientului sa se asigure ca are o conexiune sigura precum si un dispozitiv fara virusi si sa foloseasca softuri de scanare periodica antivirus. Site-ul isi ia toate masurile privind siguranta si securitatea datelor insa nu poate garanta lipsa virusilor din mediul online in momentul transferului.

Este obligatia si responsabilitatea Clientului sa verifice informatiile de compatibilitate si instructiunile disponibile pe Site in momentul efectuarii Comenzii si sa se asigure, inainte de achizitionare, ca produsele digitale pe care intentioneaza sa le cumpere sunt compatibile cu dispozitivele pe care intentioneaza sa le utilizeze (desktop, tableta, player, e-reader etc.). In momentul primirii linkului, se va considera incheierea contractului intre Site si Client. Linkurile de download oferite Clientului nu pot fi retrase odata ce au fost trimise, iar, in masura in care sunt functionale in conditiile si pentru dispozitivele specificate pe site, se va considera ca Site-ul si-a indeplinit toate obligatiile fata de Client, indiferent ca Clientul detine un dispozitiv incompatibil. In astfel de situatii nu este posibila returnarea contravalorii acestor Produse digitale, conform  OUG 34/2014.

11. Campanii promotionale

In cazul in care Site-ul desfasoara campanii promotionale si ofera Produse cadou la anumite Comenzi, acele Produse cadou sunt disponibile exclusiv pentru Comenzile care au loc de la data inceperii campaniei si nu retroactiv. Prin urmare un Client care a cumparat anterior un Produs aflat acum in promotie nu va putea solicita Produse cadou, reduceri sau alte beneficii disponibile pentru campania curenta. Perioada de valabilitate a promotiilor este specificata clar pe Site. Promotiile pot fi retrase de catre Site, inainte de data finala anuntata, cu informare in pagina produsului Respectiv.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare din conditiile stabilite in regulamentul campaniei respective, in perioada desfasurarii campaniei, din motive intemeiate, dar nu inainte de a anunta Utilizatorii si Clientii despre aceste modificari, in paginile de prezentare a Produselor respective sau in pagina destinata promotiei respective.

12. Politica de retur. Dreptul de retragere

Conform legislației în vigoare (OGU 34/2014), Clientul are dreptul de a returna produsele cumpărate, fără nici o explicație, în termen de maximum 14 zile de la data achiziționării. Solicitarile de returnare transmise dupa perioada de 14 zile calendaristice nu vor fi luate in considerare. A se retine ca scopul perioadei de 14 zile, considerata legal perioada de razgandire posibila, nu este de a folosi gratuit Produsele si apoi a le returna. Pentru a fi acceptate la retur, Produsele trebuie să fie in aceeasi stare ca la livrare (nedeteriorate si nefolosite, fara colturi indoite, pete, urme de manipulare) si ambalate intr-un mod care sa le protejeze pe durata transportului (plicuri antisoc, cutii de carton etc.). Site-ul are dreptul de a refuza returul produselor care, din cauza ambalării necorespunzătoare, ajung deteriorate sau in cantitate incompleta sau fara anumite piese componente.

Cheltuielile cu returnarea Produselor revin în totalitate clientului. Returnarea produselor va avea loc prin curier rapid. Dupa ce Clientul isi va manifesta optiunea de returnare, Site-ul va trimite un Curier la adresa Clientului, la data convenita de comun acord, pentru a ridica Produsele, ambalate corespunzator. Costul aferent returnarii este de maxim 15 lei, va fi suportat de catre Client si va fi platit pe loc Curierului. Returnarea banilor va avea loc doar dupa primirea Produselor si inspectarea starii lor, daca acestea respecta conditiile de returnare.

Dupa receptionarea Produselor returnate, in cazul in care acestea se afla in aceeasi stare ca la livrare, Site-ul va returna Clientului valoarea achitata prin transfer bancar sau mandat postal, in termen de 14 zile lucratoare. Din aceasta valoare se va scadea taxa initiala de livrare aferenta livrarii de catre Site a Produsului/Produselor respective. Aceasta taxa se afla specificata clar pe factura transmisa prin email in momentul confirmarii expedierii.

Clientul care doreste sa returneze unul sau mai multe Produse trebuie sa notifice Site-ul in scris prin email la admin@copilulverde.ro, specificand: numele sau complet, data comenzii, numele Produselor pentru retur, data la care a primit Produsele, adresa la care doreste sa fie vizitat de catre Curier pentru preluarea returului, data si ora pentru preluare, modalitatea dorita pentru returnarea banilor (cont bancar pentru transfer, adresa si numele pentru mandat postal). Returnarea nu poate avea loc mai tarziu decat la 30 de zile de la primirea initiala a Produselor. In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata, Clientul este obligat sa returneze si produsul cadou, intact si nefolosit.

Daca returnarea are legatura cu defecte de fabricatie sau vicii ascunse, Clientul poate solicita inlocuirea Produselor de catre site. In acest caz, costul returnarii (transportul) va fi suportat de Site iar Site-ul va retrimite Produsele catre Client in termen de cel mult 5 zile lucratoare, fara a percepe o alta taxa de livrare.

Urmatoarele produse NU pot fi returnate, conform OGU 34/2014, art.16 – Exceptari de la dreptul de retragere.

“Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele:

c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar” – PRODUSE PERSONALIZATE (CARTI SAU CD-URI)

“i) furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare” – CD-URI DESIGILATE, MEMORY STICKS CU FISIERE DOC, PDF SAU MP3. Prin urmare, NU desigilati (nu rupeti folia/tipla) unui CD sau memory stick primit daca vreti sa-l returnati, deoarece poate exista suspiciunea ca ati copiat ilegal acel Produs, pentru a-l folosi fara a-l plati. Acest lucru contravine Legii dreptului de Autor.

“m) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere” – EBOOKS (CARTI DIGITALE SI FISIERE MP3)

13. Garantia

Pentru produsele achizitionate de pe Site se asigura garantia legala de conformitate. Clientul nu beneficiaza de garantie iar Site-ul nu este raspunzator in cazuri de: utilizare defectuoasa a Produselor (precum zgarierea CD-urilor, pastrarea acestora aproape de surse de caldura sau umiditate extrema sau radiatii solare excesive; manipularea de catre copii a cartilor etc); nerespectare a instructiunilor specifice (Produse destinate copiilor peste 3 ani oferite copiilor sub 3 ani, etc.); utilizare a Produselor in alte scopuri decat au fost concepute; lipsa a documentelor fiscale care atesta ca Produsul a fost achizitionat de pe Site (daca nu regasim in baza de date nicio comanda inregistrata cu numele persoanei care solicita returnarea); lipsa a accesoriilor/partilor componente ale unor Produse compuse din mai multe elemente/parti; deteriorari datorate extragerii necorespunzatoare din ambalaj/colet, deterioare mecanica (lovituri, CD-uri scapate pe jos, carti rupte etc.) precum si in cazul in care Produsul achizitionat nu este potrivit asteptarilor Clientului, acesta fiind informat detaliat in pagina de prezentare a Produsului despre continut, utilizare, cost, varsta recomandata etc.

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea Produselor vandute, sunt valabile. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea Produsului.

14. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (totala sau partiala) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului. 

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

15. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre Site si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la domiciliul Clientului.

16. Limita accesului la site

Utilizatorii Site-ului pot adauga comentarii, pot sa transmita sugestii si intrebari atat timp cat comentariile sunt la obiect, limbajul folosit este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu afecteaza negativ in niciun fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contin virusi, nu reprezinta reclame directe sau indirecte pentru produse ale tertilor si nu sunt spam-uri. Site-ul isi rezerva dreptul de a limita accesul la sectiunea de comentarii in cazurile specificate mai sus si de asemenea va putea raporta organelor abilitate cazurile de identitate falsa, campaniile de denigrare, atacurile informatice sau tentativele de piratare.

17. Frauda si pirateria

Crearea de conturi multiple folosind softuri de generar automata a adreselor de email si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de anumite oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al Site-ului, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Site-ul va suspenda sau anula conturile de acest tip fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri. De asemenea, atacurile informatice, incercarea de a accesa datele Clientilor, alterarea continutului Site-ului, piratarea Produselor Site-ului (copierea si incarcarea lor pe YouTube, Facebook, Instagram, bloguri sau alte canale media, difuzarea in locuri publice fara autorizarea Site-ului sau posesorilor drepturilor de autor pentru Produsele respective) vor fi pedepsite conform legii penale. Conturile de social media depistate vor fi raportate, blocate si chiar dezactivate. Fac exceptie recenziile, fragmentele scurte din texte, sub forma de citate de maximum 500 de caractere, prezente in publicatii sau bloguri de profil (literare, lifestyle, parenting, sanatate, educatie, bussiness).

18. Reclamaţii

Pentru orice tip de sugestii sau reclamatii, va rugam sa ne contactati la adresa de email: admin@copilulverde.ro. Echipa noastra va face tot posibilul sa rezolve in cel mai scurt timp posibil solicitarea dumneavoastra. Nu uitati sa mentionati numarul de telefon unde sa fiti sunati.

18. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Actualizat la data de 10.02.2016: SC Copilul Verde SRL, www.copilulverde.ro, admin@copilulverde.ro, comenzi@copilulverde.ro, tel. 0726.179.537, str. Cantonului, Corbeanca, jud. Ilfov, cod 077065.