inapoi la cumparaturi vezi cosul
Enciclopedia vegetala
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ce sunt si cum se prepara quinoa si kale? Dar carob si amaranth? De ce sunt importanti germenii si vlastarii? Care produse din soia sunt sanatoase? Putem spala cu nuci de sapun? Ce buruieni sunt comestibile? Ce gasim de mancare in padure? Aici afli esentialul despre toate vegetalele utile pentru hrana, igiena si ingrijire naturala. Scotoceste bine!
Enciclopedia vegetala
A
Agar (agar-agar, China grass, Kanten)
Agar (agar-agar, China grass, Kanten)
(Gilidium amansii, G.corneum, G. cartilagineum)

Agar denumeste generic 8 varietati de alge marine rosii (agarofite) din care se prepara agar-agar, un gelifiant vegetal cu multiple beneficii pentru sanatate, o alternativa mult mai atractiva decat gelatina animala care este facuta din cartilaje, ligamente, tendoane, oase de vitel, cal si desigur porc

B
Bamele (gumbo, lady’s fingers)
Bamele (gumbo, lady’s fingers)
(Hibiscus esculentus)

Bamele provin din Etiopia iar proprietatile lor medicinale sunt binecunoscute inca din anul 1500. Populare in bucataria egipteana, araba si indiana, bamele sunt cultivate la scara redusa in Romania, in zonele sudice

C
Chlorella
Chlorella

Chlorella este o alga unicelulara foarte folositoare omului, considerata supliment alimentar sau superaliment. Creste in lacuri sau este cultivata (inclusiv ecologic) in bazine speciale. Este probabil cea mai mica planta comestibila de pe Terra.

D
Dovlecelul
Dovlecelul
(Cucurbita pepo)

Dovlecelul face parte din familia cucurbitaceelor, impreuna cu pepenele (fruct dulce), castravetele si dovleacul (din punct de vedere botanic si acestea sunt fructe dar sunt consumate pe post de legume).

E
Echinacea (coneflower)
Echinacea (coneflower)
(Echinacea, diverse specii)

Echinacea purpurea este cea mai cunoscuta si folosita planta medicinala pentru infectii bacteriene, virale si fungice. Originara din America de Nord, aceasta este cultivata si in Romania, inclusiv ca planta decorativa, inrudita cu margaretele

M
Migdalele
Migdalele
(Prunus dulcis)

Care e difierenta intre migdalele dulci si cele amare? Care sunt otravitoare? Cum adica migdalele sunt pasteurizate? La ce sunt bune migdalele? Cum se folosesc corect? Click si afla raspunsurile.

Q
Quinoa
Quinoa
(Chenopodium quinoa)

Quinoa este supercereala incasilor, usor de digerat si bogata in proteine (14-16%), calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, vitaminele B si vitamina E. Provine din Anzi insa unele varietati cresc si la nivelul marii, inclusiv in Canada si Europa. Cei mai mari cultivatori sunt: Peru, Bolivia si Ecuador.

R
Rosiile (tomatele)
Rosiile (tomatele)
(Lycopersicon esculentum)

Tomatele isi au originile in America Centrala si de Sud (primele culturi au aparut probabil in Peru, dupa unii autori - in Mexic) si au fost aduse in Europa in secolul al XVI-lea. Putina lume  stie insa ca popularele rosii au si contraindicatii, o limita sigura de consum plus parti toxice sau greu de digerat.

S
Soc - beneficii pentru sanatate si modalitati de consum
Soc - beneficii pentru sanatate si modalitati de consum
(sambucus; sambucus nigra)

Socul are multe beneficii pentru sanatate: fortifica sistemul imunitar, este antiviral, sudorific si diuretic, trateaza inclusiv probleme ale pielii. Delicioase in socata si cvasuri, florile de soc ne imbie cu sanatate in fiecare primvara, la marginea padurilor si in gradini.

U
Urzicile - beneficii, curiozitati, mod de folosire
Urzicile - beneficii, curiozitati, mod de folosire
(Urtica dioica)

Afla cum poti sa consumi urzici proaspete 9 luni/an, care sunt beneficiile medicinale si nutritionale, cum pot fi introduse cu succes in meniul copiilor si multe curiozitati!