inapoi la cumparaturi vezi cosul
FAQ – Intrebari frecvente si raspunsurile lor

Vrei sa stii mai multe? Ai nelamuriri? Consulta mai intai intrebarile si raspunsurile de mai jos si daca tot vrei sa comunicam, scrie-ne la contact@copilulverde.ro.1. Ce este Copilul Verde?

Copilul Verde este un proiect educational complex care include acest site, o serie de carti si CD-uri, evenimente, cursuri si ateliere pentru copii si multe altele. Copilul Verde, marul-logo, sloganul si alte elemente de identitate sunt marci inregistrate.

2. Care este misiunea acestui proiect?
Vrem sa motivam si sa sprijinim cat mai multi parinti sa adopte un stil de viata sanatos, oferind copiilor hrana 100% naturala, integrala, bogata in vegetale si cruditati.

3. Cine a fondat acest proiect?
Luminita Alexandru – vezi detalii aici.

4. Copilul Verde promoveaza o dieta anume?
Nu. Promoveaza un stil de viata sanatos pentru oricine. Trecerea la ingrediente integrale, naturale si pe cat posibil organice, cresterea cantitatii de vegetale si cruditati din dieta, tehnicile corecte de preparare sunt benefice oricui, fie omnivor, flexitarian, paleo sau vegetarian. Copilul Verde nu da sfaturi medicale, este mai degraba un proiect inedit de pedagogie practica. Te invata sa inveti, oferindu-ti informatie verificata, surse credibile, instrumente de lucru cu copiii, idei, toate intr-o forma atractiva.

5. Copilul Verde ofera cursuri doar in Bucuresti? Poate veni si in tara?
Cursul oficial are loc la Gradinita Montessano din Bucuresti, facand parte din curriculum (este o “materie” accesibila tuturor copiilor). Incepand din 2014, au loc periodic si ateliere deschise pentru toti doritorii din Bucuresti (in weekend) – vezi Agenda. Daca doresti sa te inscrii pentru un proxim eveniment, scrie-ne la contact@copilulverde.ro. Cu ocazia lansarii cartilor si CD-urilor din colectia Copilul Verde vor exista mai multe evenimente pentru fanii proiectului - acestea pot avea loc si in alte localitati. Aboneaza-te la newsletter, pentru a fi la curent. Resursele de pe site, actualizate permanent sunt deja disponibile gratuit oricui, din orice colt al tarii. De asemenea, cartile si CD-urile vor fi distribuite national. Nu excludem deci poposirea Copilului Verde pe alte meleaguri…

6. Pot prelua metoda de predare Copilul Verde pentru a realiza cursuri similare in gradinita/scoala mea? Ce trebuie sa fac pentru a include Copilul Verde in curriculum?
Scrie-ne la contact@copilulverde.ro propunerile tale si le vom analiza. Metoda Copilul Verde este originala si va putea fi preluata in conditii specifice. In acest an, 2015, vom lansa cateva materiale didactice proprii - pentru a fi la curent, nu uita sa te inscrii la newsletter. Acestea (de exemplu caiete cu exercitii si activitati in stilul Copilul Verde, printuri inspirationale) vor putea fi folosite in gradinite, la cursuri optionale, fara ca acel curs sa se poata numi insa "Copilul Verde".  Formarea unui food educator in stilul Copilul Verde va putea fi posibila in aproximativ 2 ani. Copilul Verde este marca inregistrata – nu pot avea loc evenimente si nu pot exista produse educationale sau comerciale cu acest nume fara a fi autorizate. Da, Copilul Verde poate fi inclus in oferta educationala a institutiei, atat timp cat este una cu preocupari reale pentru un meniu sanatos, un ambient nepoluat si educatie pentru sanatate. Toate aceste lucruri se pot discuta. Vezi aici standardele noastre.

7. Pot prelua materialele si imaginile de pe site? Ce limite de utilizare exista?
Da, materialele si imaginile pot fi folosite personal, in scopuri necomerciale. Poti distribui prietenilor in retetele sociale materialele noastre. Consulta Termeni si conditii pentru detalii. Pentru utilizari comerciale este necesar sa ne contactezi. Asigura-te inainte ca produsele sau serviciile vizate rezoneaza cu misiunea si standardele noastre.

8. Ce varste au copii cu care lucrati? Faceti si evenimente sau coaching pentru parinti?
Momentan lucram cu copii de la 3 ani pentru ateliere speciale si de la 4 pana la 6 ani pentru cursuri. Continuam sa ne intalnim si cu "absolventii", pana la 8 ani. Incepand din 2015 probabil vor exista si module pentru primii ani de scoala. La o parte dintre evenimente au acces si parintii. Pentru coaching va trebui sa astepti implementarea in 2016. De produsele Copilul Verde (carti de povesti, CD-uri cu muzica si poezie, carti cu retete) te poti bucura incepand din 2014.

9. Copilul Verde este replica unui proiect international?
Nu. Este un concept original, made in Romania. Desigur, pot exista in lumea intreaga numeroase proiecte educationale axate pe copii si un stil de viata sanatos iar acest lucru este cat se poate de util. Copilul Verde este marca inregistrata si protejata.

10. Copilul Verde/Luminita Alexandru participa/sustine conferinte/seminarii?
Scrie-ne la contact@copilulverde.ro propunerile tale pentru 2015-2016 si iti vom raspunde in scurt timp. Estimam o disponibilitate mai mare pentru acest tip de evenimente incepand cu 2016. In acest an am participat la Congresul European Neefood, unde am prezentat cu succes proiectul, metodele de invatare si colectia Copilul Verde.

Participare congres