inapoi la cumparaturi vezi cosul
PRESS KIT carte Poftă de poveşti
Comunicat de presă, imagini, fişiere audio-video pentru jurnalişti

18 iunie 2015

Pentru publicare imediată

 

 CARTE ROMÂNEASCĂ PENTRU COPII, MULTIPREMIATĂ INTERNAŢIONAL

Se lansează în librăriile din toată ţara luni, 22 iunie 2015

“Poftă de poveşti” este prima carte românească adresată copiilor care oferă o mapă digitală cu activităţi. Câştigătoare a mai multor premii internaţionale, cartea include CD, este recomandată de psihologi şi specialişti în nutriţie şi a fost prezentată mediului academic în cadrul Congresului European Neefood din mai 2015.

Carte Pofta de povesti

Autorii săi (Luminiţa Alexandru – text şi concept; Anda Cofaru – ilustraţii; Cristi Ionescu – muzică originală, povestitor) au creat o carte amuzantă şi educativă, stimulând interesul copiilor pentru fructe, legume şi natură. “Poftă de poveşti” este o carte care face poftă de mâncare (sănătoasă) şi poftă de învăţare. Apreciată de critica literară din SUA drept “perfectă pentru citire cu voce tare” şi “o modalitate genială de a-i încuraja pe copii să-şi mănânce legumele”, cartea are cea mai generoasă ofertă de pe piaţa cărţilor de copii autohtone.

Pofta de povesti - fairy

  1. Oferă carte dar şi CD, iar CD-ul conţine, pe lângă dramatizare şi cântece originale.
  2. Ilustraţiile, considerate de critica literară din SUA drept “superbe şi inedite”, conţin jocuri de atenţie. Copiii vor descoperi multe legume deghizate (copacii sunt de fapt broccoli, norii sunt conopidă, casele sunt ciuperci).
  3. Cititorii pot descărca gratuit o mapă digitală. “Poftă de poveşti” este prima carte autohtonă pentru copii care oferă un astfel de eBook. Acesta conţine jocuri şi activităţi corelate cu poveştile şi chiar un mini-dicţionar care explică vocabularul, pe înţelesul copiilor.
  4. Stimulează atenţia, gândirea logică şi imaginaţia, antrenează memoria şi dezvoltă simţul estetic. Conţine rime, provocări de dicţie, jocuri de atenţie, cântece şi scurte poeme la final care sintetizează într-un mod amuzant mesajul poveştilor. Conţine rime, provocări de dicţie, jocuri de atenţie, cântece şi scurte poeme la final, care sintetizează într-un mod amuzant mesajul poveştilor.

Pofta de povesti preview

Multipremiată şi recomandată de specialişti

 “Poftă de poveşti” (“Yummy Stories” în versiunea publicată în decembrie 2014 în SUA) a fost desemnată “Cea mai bună carte ilustrată pentru copii între 4 şi 8 ani” de către Beverly Hills International Book Awards, a câştigat distincţia Gold pentru merite excepţionale din partea Mom’s Choice Awards, a obţinut 5 stele Readers’ Favorite  şi a fost clasată în topul cărţilor inspiraţionale pentru copii de către BHBA – SUA. Cartea este subiectul unei lucrări ştiinţifice ("The Romanian "Green Kid" Initiative - A successful project for learning proper nutrition at an early age") şi a fost prezentată oficial specialiştilor în alimentaţie şi etnofarmacologie în cadrul Congresului  European Neefood (mai 2015). Recomandată de specialişti în nutriţie şi educaţie, “Poftă de poveşti” este o sursă excelentă de divertisment având în acelaşi timp o valoare educativă demonstrată. 

Premii Pofta de povesti

 "Ce poveşti delicioase şi sănătoase pentru trup şi suflet am descoperit în paginile acestei cărţi! Sunt poveşti care fac legumele şi fructele apetisante şi atrăgătoare, dar mai ales conving princhideii să le mănânce cu poftă! Ca nutriţionist şi mamă, recomand din suflet această carte." Maria Varga, nutriţionist-dietetician

 "Pentru a pătrunde în mintea copiilor (şi apoi în guriţele lor, legumele şi fructele trebuie să treacă prin lumea poveştilor, isteţe şi pline de caracter. O carte pe care o recomand cu convingere, ca psiholog și ca mamă a doi copii.” Sabina Dumitrescu, psiholog-psihoterapeut

Autori Pofta de povesti

Despre autori

Luminiţa Alexandru este pedagog, edutainer, food artist, grădinar organic şi autor de cărţi pentru copii şi părinţi. Are cunoştinţe temeinice de nutriţie, a fondat şi susţine proiectul Copilul Verde – un proiect educaţional cu eficienţă demonstrată, care îi învaţă pe copiii preşcolari un stil de viaţă sănătos  (curs oficial de educaţie holistică, ateliere pentru părinţi, website, evenimente, o colecţie de cărţi şi CD-uri). În mai 2015 a fost speaker la Congresul European Neefood. Este laureata mai multor premii literare, în România şi în SUA. A mai scris: "Comunicare şi educaţie" (volum academic colectiv) şi "Tot ce trebuie să ştii despre industria muzicală din România" (manual). A semnat articole, eseuri, proză şi poezie în numeroase publicaţii, printre care Dilema, Capital, Timpul.

Anda Cofaru a studiat artele plastice în Romania dar şi la Accademia Belle Arti Macerata - Italia. Adoră să ilustreze cărţi pentru copii, să urce pe munte şi se inspiră din peisajele generoase pe care i le oferă oraşul ei natal, Braşov. “Am lucrat la această carte cu mare bucurie, deoarece şi eu sunt adepta unui stil de viaţă sănătos şi cred că este o idee minunată şi eficientă să-i învăţăm pe copii să se hrănească sănătos prin intermediul acestor poveşti amuzante.”

Cristi Ionescu este cantautor, om de radio şi brand voice over. Vocea sa este perfectă pentru povestit iar compoziţiile sale muzicale dau savoare poveştilor. “După ce, vreme de 20 de ani, tot vorbeşti ba la radio, ba la televizor, ba la sute şi sute de reclame, intri într-un fel de rutină şi plictis, ca în orice meserie. Dar când, după 20 de ani, apar nişte texte atât de fermecătoare ca cele scrise de Luminiţa Alexandru, îţi saltă inima de bucurie şi te pui pe treabă cu plăcere. Poveştile acestea, începute mai degrabă în joacă, s-au transformat într-o treabă foarte serioasă, la care am lucrat zburdând. La capăt, am tras linie şi am exclamat: iată că, în sfârşit, am făcut şi eu ceva frumos şi folositor!”

Detalii despre carte: http://bit.ly/DetaliiSiComenziPoftaDePovesti

Download mapă digitală: http://bit.ly/DescarcareMapaDigitala

Mapa digitala Pofta de povesti

Cartea a apărut la editura Tandem Media şi este disponibilă în toate lanţurile de librării fizice, online, precum şi în magazine bio, începând cu 22 iunie 2015. Cei mai nerăbdatori cititori o pot comanda pe www.copilulverde.ro, de unde o pot primi cu autograf.

Format: 28x21.5 cm | Numar pagini: 56 | Color, brosata, coperta plastifiata. Contine CD (in interior). Beneficiaza de eBook gratuit. ISBN: 978-606-93882-2-8

Pentru a fi cât mai accesibilă, câţiva sponsori generoşi şi-au unit forţele şi au subvenţionat preţul (care este doar 39 ron): Rapunzel, Terra Natura, ferma Verde Bun, Grădiniţa Montessano, Vegan Life, Mika Photo, comunitatea ImiPlaceMontessori. Le mulţumim.

 Carte premiata

Tasteaza aici orice cod postal din SUA si afla cea mai apropiata librarie care vinde versiunea in engleza, Yummy Stories. Award-winning books - shop. 

Asculta fragmente din versiunea in engleza a CD-ului pe CD Baby (narator si interpret: talentatul actor Andrei Ionescu - Londra).

Cateva dintre recenziile internationale: Readers' Favorite, Poetic ParfaitVegetarian Made Easy, In Our Spare Time Magazine, This Kid Reviews Books, Epic Book Quest, Goodreads.

Primele recenzii nationale, de la cititori: Blog Doua fete cucuiete, Gradinita Rita Veverita, GoKid.

Pentru orice alte detalii, fotografii in exclusivitate, interviuri si materiale audio-video, scrie-ne la contact@copilulverde.ro. Suntem PR friendly! :)


Hrana + Educatie + Distractie