inapoi la cumparaturi vezi cosul
Recenzii si recomandari

Produse si servicii testate si recomandate de Copilul Verde. Asteptati-va la recenzii oneste si chiar avertismente.

Kit de cultivare acasa a ciupercilor - Mini Champ - Recenzie

Desi am crezut ca nu va iesi nimic, kitul este bun si au aparut ciupercile. Sunt foarte gustoase! Il recomandam.

kit ciuperci

Ati vazut aceste cutii in Mega Image si Carrefour?

Noi am cumparat una de la Mega Image acum 2 luni (am si uitat pretul intre timp, cateva zeci de ron), sub 50. Am mai avut o tentativa acum un an cu alt kit din care nu a rezultat nimic, asa ca nu ne asteptam la prea multe si totusi... pe 27 aprilie am respectat instructiunile din cutie.

1. Am gaurit punga cu pamant si am pus-o in 500 ml apa, timp de 30 min.

2. Kitul contine o cutie neagra cu capac transparent, un amestec la baza cu micelii si o punga cu pamant. Pe ambalaj scria sa punem capacul transparent pe cutia din interior si sa asteptam cateva zile pana cand compostul va deveni alb (adica vor aparea miceliile). Compostul era deja alb, deci am trecut direct la pus pamantul umed deasupra (cel pus la inmuiat in apa). L-am distribuit peste amestecul cu micelii, am pus capacul si am lasat cutia in birou.

3. Pentru ca nu se vedea nimic, am uitat de ciuperci dar pe 7 mai, cand am aruncat un ochi... pfai, erau deja 4 ciupercute destul de maricele si un pui mic. Am dus cutia la subsol (scrie ca in momentul in care apar ciupercile sa muti cutia la racoare, la aprox. 18 grade) si astazi cand ne-am amintit sa o verificam, soc. Ciupercile erau deja foarte mari. Le-am rupt prin rasucire si am udat bine - deja se vad multi puiuti.

kit ciuperci

4. Am facut o pizza delicioasa cu acele ciuperci. Gustul este excelent si nu se compara cu ciupercile champignon statute din supermarket. Acum asteptam sa se faca mai multe (o sa udam mai constiincios) - scrie ca vor fi 3 recolte din momentul in care apar si in mijloc, nu doar pe margine, deci merita banii. A fost un experiment super pentru copii.

Acum vrem sa cumparam mai multe cutii, sa facem experiment si la gradinita. Speram ca mai gasim.

Intre timp ne-am uitat pe site-ul producatorului si of, acolo au si cutii de 15 kg, exact ce am vrea noi acum, cand am prins curaj. Doar ca producatorul este in Olanda.

Bun, planul B. Cautam micelii in Romania si ne apucam de cultivat la subsol. Sunt mult mai ieftine (ciupercile bio sunt megascumpe, de cca 90 ron/kg) si mult mai gustoase gand le folosesti proaspete. In plus, cresterea lor rapida este fascinanta pentru copii. Imbinam hrana cu educatia si distractia - acestea fiind cele 3 elemente cheie ale conceptului Copilul Verde.

Daca gasiti acest kit la magazine de bricolaj/gradina sau la supermarket, vi-l recomandam. Luati in calcul sa aveti un subsol mai racoros decat in spatiul de locuit - cum vine caldura, nu va fi suficient balconul.

Va tinem la curent. :)

P.S. Daca stiti un producator autohton de micelii/kituri pentru ciuperci, nu uitati sa ne scrieti si noua. Multumim anticipat.

Aici gasiti produse speciale pentru copii mofturosi la mancare.

Daca vreti sa faceti cadouri deosebite, memorabile, cum ar fi un CD audio personalizat, click aici.

 


Hrana + Educatie + Distractie