inapoi la cumparaturi vezi cosul
Recenzii si recomandari

Produse si servicii testate si recomandate de Copilul Verde. Asteptati-va la recenzii oneste si chiar avertismente.

Castelul de Lut din Valea Zanelor - Porumbacu de Sus, Sibiu

Pe 20 martie 2016 am dat o fuga in judetul Sibiu, la Porumbacu de Sus, sa vedem cu ochii nostri aceasta destinatie de poveste, perfecta pentru copii! Este un altfel de castel construit din materiale naturale si iti lasa imaginatia sa zboare. La poalele muntilor Fagaras, aceasta pensiune este pur si simplu fabuloasa! 

Castelul de Lut Valea Zanelor

Proprietarul Razvan Vasile urma sa apara peste cateva ore dar am avut norocul sa dam peste paznicul santierului, care ne-a lasat sa vedem si sa pozam minunatia, din toate partile. Pensiunea nu este inca deschisa dar deja a facut ocolul internetului si sigur ati dat peste x articole dedicate. Intre timp s-a turnat fundatia restaurantului care va fi la intrarea pe proprietate - inca o idee foarte buna, in imprejurimi neexistand restaurante. Castelul are 10 camere (unele fac parte din apartamente de tip parter + mansarda). Fiecare camera/apartament are intrare proprie din exterior. Exista si 2 turnuri mai ceva ca in Rapunzel (sau in filme cu printi si cavaleri :) pentru ca Razvan are un baietel, de unde probabil vine motivatia si inspiratia sa). Tare ne plac parintii care fac lucruri minunate pentru copii!

Castelul de Lut Valea Zanelor

De modul fantastic in care arata toata constructia este responsabila arhitecta Ileana Mavrodin (felicitari) dar si incapatanarea lui Razvan, care nu s-a lasat pana nu si-a vazut visul cu ochii. Castelul e facut din pietre (si beton), lemn, var si lut. Fiecare camera va avea propriul design, evident ca rustic dar va incorpora in mod istet toate dotarile care asigura confortul.

Deci, de ce ar trebui sa va puneti in plan sa veniti aici cu copiii, imediat ce se va deschide?

1. Este o locatie autentica (de mare bun gust), de poveste. Garantam ca orice copil va fi fascinat de acest loc. Daca vreti sa-i faceti o mare surpriza unui copil indragostit de povesti si natura, aduceti-l aici. Va fi fericit si imaginatia lui va zbura departe. P.S. Punem pariu ca aici se vor face si sute de sedinte foto cu mirese, filmari publicitare, filme si documentare - locul e ideal.

Castelul de Lut Valea Zanelor

2. Nu am testat serviciile pentru ca nu este inca deschis si putem sa speram ca Razvan va gasi localnici harnici si primitori, pe masura proiectului. Suntem foarte increzatori ca va avea grija de calitate, daca pana acum a fost atat de atent la detalii. De cum se deschide si prindem o rezervare, revenim cu un nou articol si va spunem parerea sincera.

3. Este o zona accesibila. Nu va rupeti masina. Nu va trebuie masina de teren. Este la 34 de km de Sibiu, la jumatatea drumului intre Fagaras si Sibiu, la 7 km de DN, pe Valea Porumbacului (drumul catre Cabana Negoiu). Puteti combina cu o vizita la Cetatea Fagaras (care e foarte atractiva pentru copii) sau cu Festivalul Innternational de Teatru de la Sibiu. Ca sa nu va rataciti, am pozat intrarea in localitate si indicatoarele din intersectie. Deocamdata, in Porumbacu de Sus nu exista indicatoare sau panouri publicitare catre "Valea Zanelor" - noi am intrebat un copilas de pe langa biserica si ne-a indrumat perfect. Cu siguranta proprietarul va semnaliza si ghida turistii, de cum pensiunea va fi inaugurata. Venind dinspre Sibiu, veti intra in Porumbacu de Jos apoi veti ajunge in Porumbacu de Sus.

Castelul de Lut  - localizare

3. Pensiunea nu e o simpla locatie de cazare. Are o curte imensa invecinata direct cu un parau (nu e adanc, nepericulos) - acolo am auzit ca va fi amenajata o plaja cu tot felul de atractii pentru copii si intreaga familie. S-au plantat arbusti, exista salcii si sigur vor urma diverse amenajari rustice. Pe partea cealalta este un drum de tara care duce catre padure. Zona este retrasa, linistita, in sanul naturii. Seara, cand veti deschide ferestrele sau veti sta in curte, veti auzi susurul raului si ciripitul pasarelelor. Ziua veti face cu copiii placintele de lut si pietre si ii veti vedea zburdand prin iarba. Zona are potential pentru calarie, catarat stil Aventura Parc, plimbari cu bicicleta si multe altele. Inca o idee- s-ar putea face tabere de pictura pentru copii - sa vedeti atunci inspiratie...

parau

Mai puteti merge dupa fragute si conuri la paduricile si poienitele din zona. Puteti studia flora, culege frunze pentru ierbar, face jocuri de orientare sau ... spera sa dati nas in nas cu niste zane. :) Pe acest drumeag intrati in curtea castelului si apoi o puteti lua la pas catre codrul verde. 

Valea Zanelor - drum padure

4.  Veti avea confort pentru secolul actual, intr-un design rustic, de bun gust. Deci puteti veni inclusiv cu bebelusi, veti avea baie, apa calda si tot ce trebuie. E cam greu sa acorzi stele acestei locatii. Noi i-am acorda si stele si luna si soare. :) Asa arata din fata, adica pe unde intri in curte (care e de fapt spatele cladirii si probabil receptia) - imaginati-va cum va fi fara noroi, cu floricele, muschi crescut printre pietre, arbusti, alee, etc.:

Castelul de Lut Valea Zanelor - front

5. Sa insistam asupra imaginatiei si a lumii de poveste? Pai da, pentru ca atmosfera este deosebita. Sa nu uitati sa va luati carti de povesti cu voi - povesti frumoase, evident. Vor avea un impact puternic asupra copiilor aflati la fata locului. Iata o vedere din turnul "rapunzelian" (v-am zis ca ne-a lasat sa pozam toate cele):

Castelul de Lut  - turn

Cu siguranta vom scrie in acest loc continuarea povestii "Cele trei zane ale gradinii" din cartea "Pofta de povesti". E locul ideal, nu? Ar fi cam asa:

Cele 3 zane la Castelul de Lut

Si inca un unghi, ca sa admirati castelul in toata splendoarea - hai, recunoasteti ca ideea e foarte buna iar arhitectul pe masura:

Castelul de Lut Porumbacu

Ne vedem la vara la Castelul Zanelor, noi cu un condei si o pensula in mana, voi cu prichindeii. P.S. 1 De parca cei mai mari nu vor fi incantati... :) P.S. 2 Draga Razvan, nu uita sa incluzi in meniu mancare sanatoasa, cu legume si alte bunatati locale. Spor la treaba!

SACULETUL CU POVESTI

 


Hrana + Educatie + Distractie