inapoi la cumparaturi vezi cosul

Vrei sa afli de ce cursurile Copilul Verde sunt atat de eficiente? Te intereseaza trucuri si idei pentru diverisifcarea meniului copilului tau? Vrei sa fii mai convingator cand ii propui alimente sanatoase? Citeste si aplica acasa!

Curs oficial la Gradinita Montessano (Montessori)

Gradinita Montessano este prima institutie scolara din Romania care a inclus Copilul Verde in curriculum. Cursurile si atelierele noastre inedite sunt, incepand din 2014, parte a conceptului gradinitei: educatie Montessori, educatie pentru sanatate. In fiecare zi de marti, copiii inscrisi aici participa la o lectie originala si eficienta, prin care invata un stil de viata sanatos. Citeste detaliile.

Copilul Verde la Montessano

Cursul desfasurat la Montessano abordeaza multidisciplinar teme legate de hrana, sanatate si natura, adaptate nivelului de varsta. Copilul Verde rezolva in joaca, folosind cu maiestrie invatarea experientiala, problemele cu care se confrunta parintii: refuzul legumelor si cruditatilor in general/dependenta de dulciuri/apetenta pentru fast-food/diversificarea dificila. Elevii invata sa aprecieze hrana naturala si integrala, sa savureze fructele, legumele si verdeturile proaspete, sa ocroteasca natura si sa faca miscare in aer liber.

Ti-am starnit curiozitatea sau interesul privind metoda noastra originala de predare? Daca vrei sa simti Copilul Verde “live”, poti participa la atelierele de weekend, deschise tuturor copiilor si parintilor (inscrisi sau nu in gradinita). Citeste detaliile si solicita o preinscriere.

Locatia: Gradinita Montessano

Adresa: Str. Ipotesti, nr. 23 (zona Unirii), sector 4, București; telefon: 0740.049640

Participa: toti copiii inscrisi in gradinita; cursul face parte din curriculum si sprijina conceptul gradinitei

Copilul Verde la Montessano

Durata cursului: 50-60 min.

Metoda: invatare experientiala cu angajarea tuturor simturilor; concept de curs original, eficient: elevii vor aprecia tot mai mult hrana naturala si integrala, cruditatile, vor deveni deschisi alimentelor noi si preocupati de legatura intre hrana si sanatate

Tematica: stil de viata sanatos, de la primii pasi

Disponibil de la: 4 februarie 2014 (ora 11.00)

Frecventa: 1 zi/saptamana, joi

Taxa de inscriere: cursul este inclus in curriculum/oferta educationala a gradinitei

Atelier Copilul Verde - Merele, cu Luminita Alexandru

In ce consta: fiecare noua lectie saptamanala este centrata pe un experiment culinar 100% vegetal, preponderent organic si raw (preparat sub 41 grade C), asigurand o receptivitate naturala crescuta; solicita creativ toate simturile copiilor, intr-o forma amuzanta si interesanta. Tema zilei (ex: Algele, Papagalii, Digestia, Capsunile, Paianjenii, Mama natura) este corelata atractiv cu disciplinele academice, cultura, arta; copiii invata sa manance sanatos, sa sculpteze in legume dar si sa numere, cante, picteze cu stampile din cartofi, planteze, sa identifice tarile pe glob sau sa fermenteze vegetale.

Feedback: parintii primesc saptamanal un newsletter bogat ilustrat care dezvaluie momentele lectiei, etapele prepararii si desigur entuziasmul si reactiile copiilor – nu-i asa ca e minunat sa vezi ca micutul tau a facut fursecuri raw, a savurat vlastari de floarea soarelui si a spalat hainutele papusilor cu saponina din quinoa si nuci de sapun? La finalul anului scolar are loc o ceremonie speciala Copilul Verde in care toti copiii primesc o diploma si o floare speciala, echinacea purpurea.

diplome Copilul Verde

Ingrediente, aparatura si accesorii: se folosesc exclusiv ingrediente vegetale, naturale si integrale (preponderent organice), combinate corect; nu se folosesc alimente procesate/rafinate (deci nici zahar); prepararea are loc cu ajutorul deshidratorului, germinatorului, blenderului, storcatorului la rece (cu dublu ax melcat), a ustensilelor pentru taiat si decorat, cutitelor ceramice; semintele si nucile sunt intotdeauna hidratate/germinate iar germenii si vlastarii sunt utilizati creativ. Cursurile beneficiaza si de plante, cuiburi, insecte reale, rasadnite, plantatoare, planse, accesorii pentru jocuri si multe altele.

Cursuri sanatate pentru copii - Copilul Verde

Despre profesor: Luminita Alexandru este pedagog, edutainer, autor si gradinar organic care studiaza nutritia holistica. Datorita experientei sale si in domeniul artistic, cursul beneficiaza de o metoda de predare originala si foarte atractiva pentru copiii mici, probata timp de 2 ani si dezvoltata pentru obtinerea de rezultate rapide. Un indiciu ca metoda sa experientiala este de succes este faptul ca elevii sai isi doresc Copilul Verde in fiecare zi si isi surprind parintii cerandu-le catina, spanac sau slow-food…

“La deschiderea Gradinitei Montessano am cunoscut-o pe Luminita, care ne-a promis ca Sara va manca legume crude, lucru inimaginabil pentru noi. Asa ca am asteptat cu nerabdare includerea Copilului Verde în programul saptamanal al gradinitei. Atunci am descoperit ca acest proiect minunat este mai mult decat ne asteptam, ii invata pe copii în joaca principiile unei alimentatii sanatoase prin multe activitati distractive, desene hazlii din fructe, legume si seminte, respectul pentru natura, punand bazele unei educatii care ii va ajuta mai tarziu sa faca alegerile corecte in ceea ce priveste alimentatia dintr-o mare de produse intens procesate si nocive, sa ramana sanatosi, energici si fericiti! Si da, Sara, îin ciuda atitudinii noastre circumspecte, a inceput sa manance mai multe legume, inclusiv crude, este mai deschisa sa incerce lucruri noi si ne povesteste despre plante si natura”.

Andrea Gauggel, tata eleva Copilul Verde

Despre gazda: Montessano este o gradinita-concept care imbina beneficiile educatiei Montessori cu cele ale educatiei pentru sanatate. Meniul include hrana vie, multe legume, ingrediente organice, inclusiv proteine vegetale, sucuri presate la rece si exclude zaharul si orice aliment nociv ori tehnica de preparare incorecta. Copiii beneficiaza de o curte cu spatiu de joaca deosebit, atmosfera relaxata si primitoare si activitati curente precum acordarea primului ajutor (programul Copilul Curator) sau gimnastica medicala (programul Viata Activa). Detalii pe: www.montessano.ro

gradina copiilor Montessano

Pentru inscrierea copilului in aceasta gradinita: telefon: 0740.049640 (Montessano)

Pentru mai multe detalii si colaborari: contacteaza-ne. Daca iti plac activitatile noastre, share! Multumim!

Supercarte


Hrana + Educatie + Distractie